İnsanlık Ne Zaman Meydana Çıktı

Güncellendi:

İnsanlık ne zaman meydana çıktı? Bu makalede, insanlık tarihinin başlangıcını ve evrimsel sürecini derinlemesine inceleyeceğiz. İnsanlığın kökenlerini ve tarihsel gelişimini keşfederek, bu önemli sorunun yanıtını arayacağız.

İnsanın evrimi

İnsanın evrimi, insanların benzer atalardan kaynaklanan uzun bir değişim sürecidir. Bilimsel kanıtlar, tüm insanların paylaştığı fiziksel ve davranışsal özelliklerin, apelike atalardan geldiğini ve yaklaşık altı milyon yıllık bir süre içinde geliştiğini göstermektedir.

İlk tanımlayan insan özelliklerinden biri olan iki ayaklılık 4 milyon yıldan fazla bir süre önce gelişti. Diğer önemli insan özellikleri (örneğin büyük ve karmaşık bir beyin, araç yapma ve kullanma ve dil için kapasite gibi) yakın zamanda gelişmiştir. Karmaşık sembolik anlatım, sanat ve ayrıntılı kültürel çeşitlilik de dahil olmak üzere birçok gelişmiş özellik temel olarak son 100.000 yıl boyunca ortaya çıkmıştır.

İnsanlar primatlardır. Fiziksel ve genetik benzerlikler Modern insan olduğunu göstermektedir. Türlerin, Homo sapiens, primat türlerinin, maymunların başka bir gruba çok yakın bir ilişkisi olduğu açıklanmıştır. İnsanlar ve Afrika’nın büyük maymunları (büyük maymunlar) – şempanzeler (bonolar veya “cüce şempanzeler” olarak adlandırılırlar) ve goriller ortak bir atayı paylaşırlar. İnsanlar ilk olarak Afrika’da evrimleşmiş ve insanlığın evrimi gerçekleşmiştir. – 2 milyon yıl önce yaşayan ilk insanların fosilleri tamamen Afrika’dan geldiği belirtilmiştir.

Çoğu bilim insanı şu anda 15 ila 20 farklı erken insan türünü tanımaktadır. Ancak bilim insanları, bu türlerin nasıl ilişkili olduğu veya hangilerinin basitçe öldüğü konusunda hemfikir değil. Bilim adamları ayrıca, erken insandaki belirli türlerin nasıl tanımlanacağı ve sınıflandırılacağı ve her bir türün evrimini ve neslinin hangi faktörleri etkilediği üzerine de tartışmaktadır.

İnsanlık Tarihi

İlk insanlar ilk önce Afrika’dan Asya’ya, muhtemelen 2 milyon ila 1.8 milyon yıl arasında göç ettiler. 1,5 milyon ila 1 milyon yıl arasında Avrupa’ya daha sonra girdiler. Modern insan türleri, dünyanın birçok yerini daha sonra doldurdu. Örneğin, insanlar ilk önce muhtemelen son 60.000 yıl içinde Avustralya’ya ve son 30.000 yıl içinde Amerika’ya geldiler. Tarımın başlaması ve ilk uygarlıkların yükselişi son 12.000 yıl içinde meydana geldi.

Paleoantropoloji

Paleoantropoloji, insan evriminin bilimsel bir çalışmasıdır. Paleoantropoloji, antropolojinin, insan kültürünün, toplumun ve biyoloji çalışmalarının bir alt alanıdır. Alan, insanlar ve diğer türler arasındaki genlerinin, vücut formlarının, fizyolojilerinin ve davranışlarının benzerlik ve farklılıklarının anlaşılmasını içerir. Paleoantropologlar, insanın fiziksel özelliklerinin ve davranışlarının köklerini ararlar. Evrimin tüm insanların potansiyellerini, eğilimlerini ve sınırlamalarını nasıl şekillendirdiğini keşfetmeye çalışırlar. Paleoantropoloji birçok insan için heyecan verici bir bilimsel alandır, çünkü milyonlarca yıl boyunca türümüzün evrensel ve tanımlayıcı özelliklerinin kaynağını araştırır. Bununla birlikte, bazı insanlar, insanın evrimi kavramını rahatsız edici buluyor, çünkü insanların nasıl olduğuna dair dini ve diğer geleneksel inançlara uymuyor gibi görünüyor.

İlk insan fosilleri ve arkeolojik kalıntılar bu eski geçmişe dair en önemli ipuçlarını sunmaktadır. Bu kalıntılar arasında kemikler, aletler ve daha önceki insanlar tarafından bırakılan diğer tüm kanıtlar (ayak izleri, ocak delikleri veya kasaplık izleri gibi) bulunmaktadır. Genellikle, kalıntılar gömülmüş ve doğal olarak korunmuştur. Daha sonra ya yüzeyde (yağmur, nehir ve rüzgar erozyonu ile maruz kalan) ya da toprağı kazarak bulunurlar. Fosilleşmiş kemikleri inceleyerek, bilim adamları önceki insanların fiziksel görünüşlerini ve nasıl değiştiğini öğrenirler. Kasların bıraktığı kemik büyüklüğü, şekil ve

işaretler bize öncüllerin nasıl hareket ettiklerini, tutulan aletleri ve beyinlerinin büyüklüğünün uzun bir süre boyunca nasıl değiştiğini anlatıyor. Arkeolojik kanıtlar, daha önce insanların yaptıklarını ve bilim adamlarının onları bulduğu yerleri ifade eder.

Evrim süreci ise, türlerin (farklı organizma popülasyonlarının) ortaya çıkmasına, çevreye adapte olmasına ve neslinin tükenmesine neden olan bir dizi doğal değişikliği içerir. Tüm türler veya organizmalar biyolojik evrim sürecinden kaynaklanmıştır. İnsanlar da dahil olmak üzere, cinsel olarak üreyen hayvanlarda, türler terimi, yetişkin üyeleri düzenli olarak iç içe geçmiş olan ve verimli üreyen yavrularla sonuçlanan bir gruba atıfta bulunur; Bilim adamları, her türü benzersiz, iki parçalı bir bilimsel adla sınıflandırır. Bu sistemde modern insanlar Homo sapiens olarak sınıflandırılır.

Yorum yapın