Dışarıdan bakınca muhteşem görünmesini bir kenara koyun, içindeki teknoloji en ileri seviyede. Sürücü ve yolcular Ford’un geliştirdiği özel bir koruma kafesinin içinde yolculuk yapıyorlar. Bu kafes hem konforlu, hem de güvenli. Araçtaki airbag’ler araç içindeki yolculara bir kaza veya devrilme anında hiç zarar gelmemesi için özel olarak tasarlanmış ve yerleştirilmiş.
Interceptor’ın iki modeli var. Sedan ve Utility. İkisi de suçluların gözünü korkutacak kadar güçlü. Utility biraz daha büyük olduğu için daha fazla ekipman ve teknolojik bileşene sahip, uzun sürecek takipler için tercih ediliyor. İki araç da 24 saat görev yapacak şekilde üretiliyor. Araçtaki iki turbo motor maksimum hızı garantiliyor, böylece polisler bir yere acil olarak ulaşmak istediklerinde zaman kaybetmiyorlar. Bu araçta kullanılan yüksek basınçlı enjeksiyonlu 3.5 litrelik Ford EcoBoost motoru hem çok verimli hem de 365 beygir gücü üreten bir canavar.
Elbette tüm bu güç, güvenli bir şekilde kontrol edilmezse bir anlam taşımıyor. Klasik dört çekerli sistemin yerine tüm tekerlekleri bilgisayar yardımı ile ayrı ayrı kontrol eden AWD (All Wheel Drive -Tüm Tekerleklerden Çekiş) sistemi özellikle yüksek hızlarda virajlarda aracın savrulmamasını sağlıyor. Günümüzde tüm modern araçlarda yüksek güçlü motorlar ve güvenli seyir sistemleri bulunuyor, peki bu aracın farkı ne? Yanıt, araçta bulunan 220 amperlik alternatörde. Bu elektrik kaynağı araçta kullanılan telsiz, bilgisayar, video kamera ve radar gibi tüm elektronik araç gerece gerekli gücü sağlıyor.
Interceptor’un Teknolojisi
Interceptor neden polis arabalarının gelecek neslini temsil ediyor?
Yapı ve Sağlamlık: Aracın karoserindeki uygun noktalara yerleştirilen güvenlik hücreleri bir çarpma anında büzülerek darbenin enerjisini emiyor kabin içindeki insanların güvenliğini sağlıyor.
Çarpışma Testleri: Aracın şasisi o kadar sağlam inşa ediliyor ki arkadan saatte 120 kilometre ile çarpan bir araç bile hayati tehlike yaratmıyor.
Motor: Ford tarafından geliştirilen EcoBoost teknolojisini kullanan 3.5l V6 motoru 365bhp (272kW) güç üretiyor ve gecikmeyi sıfıra indirmek için iki turbo ünitesi kullanıyor.
Tekerlekler: Interceptor’lar 24 saat boyunca çalışacak şekilde tasarlanıyor. Bu yüzden de özel olarak geliştirilmiş yüksek dayanıklılığa sahip tekerlekler kullanılıyor.
Kapılar: Seramik panellerle kaplı kapılar sürücü ve yolcuları kurşunlardan koruyor.
Fren Sistemi: Özel olarak geliştirilen fren sistemindeki kampanalar aynı zamanda özel bir soğutma sistemine de sahip.
AWD Sistemi: Araçta kullanılan AWD (All Wheel Drive) sistemi 2011 modeline göre yakıt tüketimini yüzde 20 azalttığı için daha çevreci bir model ile karsı karşıyayız.
Soğutma Sistemi: Aracın soğutma sistemi 24 saat boyunca çalışan ve ısınan parçaların zarar görmemesi için güçlü bir hava akımı sağlıyor.
Kaynak: How It Works