WASP-79b
Güzel bir tatil mekânı araştırıyorsanız, tercihlerinizin arasında WASP-79b ‘nin olmayacağı çok açık. Bu devasa ve sıcak ötegezegen, 2012 yılında Keele Ünivertesinden Dr. …
Güzel bir tatil mekânı araştırıyorsanız, tercihlerinizin arasında WASP-79b ‘nin olmayacağı çok açık. Bu devasa ve sıcak ötegezegen, 2012 yılında Keele Ünivertesinden Dr. …
Trilyonlarca galaksi var ama hiç yaşam belirtisi bulamadık. Fermi Paradoksu Herkes nerede? Evrende gerçekten yalnız mıyız yoksa bir yerlerde yaşam var mı? …
Bir Süpernova Dünya’yı yok edebilir mi? Evren tehlikeli bir yer. Süpernovalar, kara delikler, gama ışınları patlamaları ve pulsarlar yeterince yakın olsalardı gezegenimize …
Evrendeki Dünya benzeri gezegenler nasıl oluşuyor? Kısaca Gezegen Oluşumu Hidrojen, helyum ve diğer iyonize gazlar, uzay tozu ile karşı karşıya gelince uzay …
Galaksi; yerçekimiyle birbirine bağlanmış yıldızlardan, tozdan ve karanlık maddeden oluşan geniş bir sistemdir. Peki ya Aktif Galaksiler Çoğu normal galaksi yıldızlar aracılığıyla …
Kırmızıya ve maviye kayma nedir? Eğer yakınınızdan sirenlerini öttürerek bir polis arabası geçtiyse kırmızıya ve maviye kaymanın ne olduğunu anlayabilirsiniz. Aracın sireninin …
Hipernova son derece enerjik süpernovalardır. Oluşumları çok benzer olsa da hipernova ile süpernovayı karıştırmamak gerekiyor. Süpernovada yıldızın dış kısmındaki maddeler atılıyor ama …
Betelgeuse (Alpha Orionis), diğer adıyla Alpha Orionis, 8,5 milyon yıllık olaylı bir geçmişe sahip ve astronomlar ömrünün bir milyon yıldan az kaldığını …
Amerikalı gökbilimci Edwin Hubble, 1929’da gerçekten çığır açan bir keşfe imza attı: Evren genişliyordu. Uzak galaksilerin ışığını gözlemleyen Hubble, bunların dalga boylarının …
Evrendeki galaksilerin kütlesi nasıl ölçülür? Samanyolu’nun kütlesi ne kadardır? Bir galaksinin ağırlığını ölçme fikri kulağa tuhaf geliyor. Sonuçta elimizde devasa bir terazi …