Drake Denklemi
Drake denklemi, dünya dışı yaşam arayışında önemli bir denklemdir. Samanyolu galaksisi içerisindeki akıllı medeniyetin sayısını hesaplamak için kullanılan denklemdir. İlk kez radyo …
Drake denklemi, dünya dışı yaşam arayışında önemli bir denklemdir. Samanyolu galaksisi içerisindeki akıllı medeniyetin sayısını hesaplamak için kullanılan denklemdir. İlk kez radyo …
Son elli yılda Mars’a birçok görev düzenlendi. Bu görevlerden bazıları, gezegeni uzaktan gözlemleyen yörünge araçlarıydı. Diğerleri ise Mars yüzeyini incelemek ve kayaları …
Uydular Dünya’yla Nasıl İletişim Kuruyor? Gökyüzüne sık sık bakıyoruz ama bulutların ötesinde, birbirleriyle iletişim kuran bir uydu ağının var olduğunu çoğu zaman …
SpaceX’in Falcon 9 roketi, Dragon kapsülünün yörüngeye çıkarılmasından sorumlu. Düşük maliyetli taşıma için SpaceX tarafından sıfırdan geliştirilen Falcon 9, sıvı oksijen ve …
Sovyetler Birliği uzay araştırmaları alanında birçok ilke imza attı. 1957’de ilk yapay uydu Sputnik 1, aynı yıl Dünya atmosferinin ötesine çıkan ilk …
Gemini projesi, NASA’nın ilk Mercury uçuşları ile Apollo uzay programı arasındaki köprüyü oluşturdu. Sovyet kozmonot Yuri Gagarin‘in 12 Nisan 1961’de gerçekleştirdiği tarihi …
18 Mart 1965 günü Sovyet Kozmonot Alexei Keonov, Voskhod 2 ile uzaya çıktı ve ilk başarılı uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi. Sovyetler Birliği uzay …
1950’lerin sonunda, ABD ve Sovyetler Birliği uzay yarışında en önemli kilometre taşını önce geçmek için amansız bir mücadele veriyordu: Ay‘a bir insan …
NASA‘nın Apollo programının dördüncü görevi için yedi ay gibi kısa bir süre belirlenmişti. Bu görev kapsamında Apollo 10, 18 Mayıs 1969 sabahı …
II. Dünya Savaşı sırasında Almanya “Blitz” adını verdiği operasyonu ile İngiltere’yi yoğun bir şekilde bombardıman altına aldı. Bunun karşısında, İngiltere’nin yeni kurulmuş …